Allt hänger ihop

Allt i kroppen hänger ihop; det vi äter påverkar både kropp och knopp på olika sätt, träning påverkar oss både fysiskt och mentalt och vid sjukdom är det viktigt med ett holistiskt tänk för att hitta roten till bekymret. Allt det här är positivt, för när vi tar steg för att förbättra vår hälsa så kommer det påverka oss på så många olika plan.

Den mentala delen av rörelse och träning är kanske den bit som ger oss mest av både svårigheter och belöningar. För många är det svårt att ta tag i träningen just för att vi känner oss omotiverade och inte har kommit över den berömda ”tröskeln” när vi börjar se resultat och må riktigt bra av aktiviteterna. Det kan vara svårt att komma igång med träningen, men om vi väl börjar och får in en bra rutin så kommer vi inte bara få fysiska resultat utan även hjärnan kommer bli lycklig, och vi mår mentalt väldigt mycket bättre.

Med större glädje i våra liv så blir det också lätt att det smittar av sig på resten av vår vardag. Vi hittar fler detaljer som lyfter oss, kanske en parfym från Cacharel, lite nytt i garderoben eller så kanske vi låter vår kreativa ådra få mer uttryck. Träningen är lättare att fortsätta med när vi börjar känna den där förändringen inom oss, och i det långa loppet gör vi vår kropp och hälsa oerhört gott genom olika sorters rörelse och aktivitet.

På många arbetsplatser finns möjlighet till friskvård, vilket underlättar för alla dem som vill hålla igång sina nya rutiner. Sedan är det viktigt att inte glömma bort att ha roligt också – lek och skratt förlänger livet som det sägs, och det förbättrar immunförsvaret. Så njut av livet och hitta rörelsen i din vardag!

Allt hänger ihop

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra