Friskvård för seniorer

Åren som senior ger möjligheter till ett friare liv med mer egentid än tidigare. De inrutade åren med arbete och kanske även familj är över och nu har du äntligen tid att göra det du vill. För att ha energi och ork till ett aktivt liv är det viktigt att fokusera på den egna hälsan för att hålla dig frisk och pigg.

Åren som senior innebär ofta också en lägre inkomst, vilket gör att det blir extra viktigt att göra rätt val. För att få råd med de aktiviteter du vill ägna dig åt som senior är det smart att använda pensionärsrabatt så ofta du kan. På Seniordeal.se är det gratis att registrera sig och du får som medlem tillgång till mängder av mycket förmånliga rabatter. Här hittar du alltifrån rabatter på ljudbokstjänster som är perfekta att ha under långa promenader, eller träningstjänster med onlineträning som du kan utföra i ditt hem precis när du vill. Varför inte ha som vana att besöka Seniordeal inför varje köp du planerar för att se om det finns en aktuell rabatt?

Välja rätt friskvård som senior

Raska promenader är nog det vanligaste hälsotipset som brukar ges till seniorer. Det finns dock mängder av annan friskvård som ger hälsoeffekter. Simning är skonsamt för lederna och en kylig vinterdag är ett simpass extra härligt, särskilt om det avslutas med en avkopplande stund i bastun.

Många träningsanläggningar erbjuder idag särskilda motionspass som är anpassade för seniorer. Ibland avslutas passen dessutom med fika för att bidra till social samvaro. Om du helst vill träna för dig själv i ditt hem är utbudet nästan oändligt. Du hittar en hel del träningspass helt gratis online på exempelvis Youtube. Vill du kunna välja och vraka mellan ännu fler pass är det dock bäst att hitta en digital tjänst där du betalar för ett medlemskap.

Tänk på att det inte bara är viktigt att träna konditionen som senior, minst lika viktigt är styrketräningen. Med åldern sjunker muskelstyrkan, vilket gör att livskvaliteten riskerar att sjunka. Om du vill orka bära hem matkassar och gå i trappor även som äldre gäller det med andra ord att träna både musklerna och hjärtat!

Friskvård för seniorer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra