Ta hand om dina tänder

Dina tänder är mycket viktiga för att du ska må bra. Din tandhälsa påverkar både ditt allmänna och medicinska mående.

Ta hand om tänderna

Vi behöver våra tänder både för att kunna äta och le ett stort bländande leende. Men forskning visar faktiskt att vår tandhälsa påverkar hela vår kropp. Genom att sköta om dina tänder minskar du risken för Alzheimers och andra sjukdomar. Du bör borsta dina tänder varje morgon och kväll, minst två minuter. Tänk dock på att inte överborsta tandköttet. Borsta lagom. Om du har problem med ilningar i tänderna ska du använda GUM:s tandborste och tandkräm, som hjälper dig att få bukt med problemet. Låt tandborstningen alltid vara en del av din morgon- och kvällsrutin, så tar du hand om både tänder och din hälsa.

Le stort

Att tycka om sitt leende är viktigt. Det underlättar i livet att känna sig trygg med att le. Du behöver inte bleka dina tänder, men om du har mycket missfärgningar finns det tandkrämer som hjälper dig att justera färgen. Att börja använda en tandkräm som ljusar upp missfärgningar kommer att göra en stor skillnad på ditt leende. Rökning och snusning har en negativ inverkan på dina tänder, liksom mycket svart kaffe. Både kamomillte, grönt och rött te kan dock faktiskt ljusa upp tänderna lite grann. En annan hemmakur är att gnugga tänderna med jordgubb.

Om dina tänder inte sitter riktigt rakt bör du höra med din tandläkare om det kan ge dig problem. Tänder som sitter besvärligt kan i långa loppet ge huvudvärk och värk i nacken.

Ta hand om dina tänder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra