Använd friskvård på ditt CV

Visste du att du kan använda din erfarenhet av friskvård i dina ansökningshandlingar när du söker jobb?

Oavsett om du använder dig av friskvård för att ta hand om dig själv, eller är någon som erbjuder friskvård för andra så kan du använda dig av det i ditt CV. Om du inte redan har ett CV kan du på nätet söka efter cv mall exempel och få grunden till ett snyggt och professionellt CV.

Fortsätt gärna läsa för att ta reda på hur du kan använda din erfarenhet av friskvård i ditt CV eller personliga brev.

Stresstålighet

Att vara stresstålig är en egenskap många arbetsgivare söker efter. Många använder sig av friskvård för att varva ner och hantera stress. Det är absolut något du kan skriva i ditt personliga brev. Om du till exempel använder din friskvård till att spela padel kan du beskriva i ditt personliga brev vad padeln gör för dig. Du får bättre fokus, din stressnivå går ner och det har bidragit till att du är en bättre lagspelare. Detta är många egenskaper som eftersöks av arbetsgivare och du kan använda det i ditt personliga brev.

Empati

En annan egenskap som eftersöks av arbetsgivare är att du ska ha lätt att ta människor. Om du till exempel har arbetat som massör men nu söker dig till andra yrken kan du använda dig av det. Som massör har du varit nära människor på ett sätt andra yrkesroller inte har. Du har mött människor i olika situationer och du vet därmed hur du ska hantera dem. Som massör förstår du vikten av återhämtning och det är något som kommer att uppskattas både av arbetsgivare och kollegor.

Ledare

Om du tidigare har arbetat som spinninginstruktör vet du hur du peppar en grupp och ger inspiration och motivation för att de ska ta sig igenom ett hårt träningspass. Även det är en erfarenhet du kan lyfta i ett personligt brev, särskilt om du söker ett arbete där du ska ha en framträdande ledarroll. Ge exempel på när du lyckades motivera en grupp människor som när passet började inte var särskilt peppade eller när ni tillsammans tog er igenom en värmebölja.

Lagspelare

Använder du din friskvård till att spela något sorts lagspel? Använd det i ditt personliga brev. Om du spelar fotboll är du en del av ett lag och det är en erfarenhet du kan lyfta i ditt personliga brev. I många annonser beskriver arbetsgivarna att de söker efter någon som funkar bra i grupp och vill vara del av ett team.

Så, för att summera. Oavsett vilken sorts friskvård du håller på med kan du använda det när du söker jobb. När du läser igenom annonser av de jobb du är intresserad av, var uppmärksam på vilka ord de använder och vilka egenskaper de söker efter och utgå ifrån dig själv. Erfarenhet behöver inte alltid betyda att du arbetar med det, utan det kan vara att du är en lagspelare eller har tränat ett fotbollslag.

Använd friskvård på ditt CV

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra