Proaktiv träning för kropp och sinne

Träning är något som precis alla människor mår bra av och det pratas mycket om de många hälsofördelar som fysisk aktivitet ger. Något så enkelt som en kvällspromenad eller att ställa sig upp en gång i timmen reducerar risken för hjärtproblem och varje centimeter som du förlorar runt midjan tar dig ett steg längre bort från diabetes.

Självklart finns det aldrig några garantier i livet men genom att syssla med proaktiv träning får du statistiken på din sida, och faktum är att människor som är i god form har mycket lättare att komma tillbaka om olyckan är framme. Det kan handla om att ditt immunförsvar hanterar en infektion bättre, att du snabbt får tillbaka muskelstyrkan efter en operation eller att du bibehåller motivationen efter att du varit med om något tråkigt.

Friskvård på jobbet

På en arbetsplats samsas alla möjliga människor under ett och samma tak, och det innebär att det är viktigt att alla mår bra och kommer överens med varandra. Idag är stress vanligare än någonsin och det kan leda till allehanda problem som till exempel privata konflikter och försämrad prestation. Med en väl genomtänkt friskvård kan både fysisk och psykisk ohälsa förebyggas och bearbetas och med professionell utbildning och rådgivning från Ljungsjöberg hålls motivationen och formen på topp. Det kan handla om vägar att förebygga stress eller om hur du känner igen och kan hjälpa en medarbetares spel- eller alkoholmissbruk på ett positivt och uppbyggande sätt.

Kunskap är makt

Ett bra tips för proaktiv träning är också att läsa på ordentligt. Genom att ta reda på vad som är bäst för exempelvis dig som har börjat få artros eller har benägenhet för benskörhet i familjen kan det vara oerhört hjälpsamt att tidigt tackla problemen på rätt sätt. Känner du dig överväldigad av allt du har att göra och att stressen har börjat ta över ditt liv? Då är det dags att pröva på vägar från det här genom exempelvis en omstrukturering av ditt veckoschema, yoga eller att skaffa en cykel. Just träning mot stress har visat sig vara enormt effektivt, och i kombination med bra vägledning kan du se fram emot ett bättre liv för både dig själv och din omgivning.

Proaktiv träning för kropp och sinne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra