Vilken kost borde man äta?

Det finns flera dieter som är populära just nu. De som i dagsläget är vanligast är LCHF, Paleo och Keto. De går alla tre ut på att vara restriktiva med kolhydrater i varierande grad. Man räknar inte kalorier utan äter mycket fett och man äter när man är hungrig, tills man är mätt.

Man behöver inte banta för att minska på kolhydrater. Många gör det för att reversera diabetes eller åtminstone få bättre blodsockerkontroll. En del vittnar om stor viktnedgång. Andra om mindre viktnedgång och åter andra äter mindre kolhydrater för att de upplever att de mår bättre än förut.

Det är också vanligt med kalorirestriktion, det vill säga att man drar ner på kalorierna i varierande mängd för dem som bantar. Det man brukar rekommendera är att man drar ner på ca 500 kalorier per dag från sin dagliga ranson och att man lägger till träning också. Med kalorirestriktion finns risken att kroppen ställer in ämnesomsättningen på en lägre växel och då går man inte ner i vikt utan kan börja gå upp i vikt i stället.

Det är väldigt viktigt att man väljer den diet som man tycker om för det är den dieten som det är mest troligt att man vill hålla fast vid i det långa loppet.

Vilken kost borde man äta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra