Motivation

Motivation är något som definitivt inte är samma sak för alla människor. Alla har olika bakgrund och olika fysiska förutsättningar. Är man sjuk på ett eller annat sätt så måste motivationen bli bättre hälsa. Och för dem som är friska så är kanske motivationen att inte bli sjuk utan att få bibehålla en god hälsa livet ut. Och det är möjligt att ha god hälsa hela livet. Det beror på hur man bygger upp sig själv.

Motivation är bara en del av den skyddande inställningen man behöver ha mot sig själv. Motivation hjälper att lista ut hur man går framåt. Var och en måste komma underfund med vad det är som motiverar dem att träna, äta sunt eller inte äta sunt – för man kan ha motivation till det också – så det gäller att försöka förstå vilka ens dolda motiv är.

När man väl börja komma dithän att man tycker att man har motiv till varför man ska börja leva sunt och nyttigt och träna och äta bra så kommer nästa stora fråga. Vilka är hindren, vad är det som har hindrat en från att börja träna tidigare. Självsabotage? kan det ligga bakom? I så fall kan man behöva gå och prata med någon som kan hjälpa en att lösa upp knutar som blivit destruktiva mönster i ens liv. Det är verkligen en av orsakerna till att så många inte finner intresse i att gå ut och gå på en hälsosam promenad.

Men det finns hjälp att få så att man kommer vidare för att hitta ett gott liv med god hälsa. Om det finns praktiska skäl som står i vägen så är det lättare att lösa problemen och undanröja hindren om man identifierat problemen. Det är först då man kan göra något åt dem, på riktigt. Lycka till.

Motivation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra