Olika typer av friskvård

Friskvård är ett hett och viktigt ämne idag. I och med att anställda numera har möjlighet att få friskvårdsersättning har intresset för friskvård ökat markant. Idag ingår nästan alla tänkbara sporter i de av Skatteverket godkända friskvårdsaktiviteter, vilket är väldigt positivt. Att motionera och utöva olika sporter är inte bara roligt men också utmanande. Här får alla tillfälle att sporra sig själva till att slå egna nya rekord. När man blivit något erfaren i sin sport kan man i många fall dessutom delta i tävlingar för sin klubb. Simning är en fantastisk sport som kan utövas för tävling eller som komplement till annan träning såsom styrketräning. Denna sport stärker alla muskler men kan också utövas som ett skönt avslappningsmoment. Att kunna simma är grunden för att kunna utöva flera andra sporter som exempelvis vindsurfing. Oavsett vilken eller vilka sporter vi väljer att utöva kommer de att bidra till en bättre hälsa för utövaren.

Sverige är ett avlångt land med relativt kort sommar och lång vinter. Många älskar vintersporter såsom slalom, snowboard, hockey och skridskoåkning. Att det blivit kallt och mörkt är ingen ursäkt för de som föredrar sommarsporter att sitta hemma. Självfallet är det lättare att utöva slalom för de som bor i de delarna av Sverige där skidbackar är lättillgängliga, men kom ihåg att det krävs en del styrketräning för att utöva slalom och snowboard säkert och effektivt. Om det inte finns något gym i närheten kan ett rum enkelt inredas med träpaneler och spik och skruv till ett mindre hemmagym. Vad kan vara bättre än att kunna träna hemma när vädret inte inbjuder till att åka till en träningslokal?

Det finns egentligen inte många sporter som inte kan utövas året runt. Sommarsporter som till exempel vindsurfing är dock en av dessa. Det kan vara svårt eller helt omöjligt att vinsurfa under vinterhalvåret. Den som vill utöva denna sport året om måste åka till sydligare breddgrader i så fall. Precis som med slalom behöver många som utövar sommarsporter komplettera denna sport med styrketräning och/eller löpning. Löpning, eller jogging, är en sport som är väderberoende och det är därför fördelaktigt att kunna gå till ett gym som har bra träningsmaskiner för just detta. Att träna och utöva en sport är inte bara roligt men ger även en härlig gemenskap med andra utövare därtill en bättre hälsa.

Olika typer av friskvård

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra