Exempel på träning för god hälsa

Det är uppenbart att olika människor behöver olika slags träning. Det beror på ens totala hälsotillstånd. Vad man äter, hur man sover, vad man arbetar med och vad gör man på fritiden. Allt vad man gör är betydelsefullt i hur man behöver räkna ut vilken slags träning var och en behöver.

Som äldre person kan man behöva gå mycket. Kanske ska man gå på ett rehab för att få gå på ett gå-band istället för att promenera ute på ojämt underlag där det är lätt att tappa balansen och falla omkull. Kanske en äldre person också måste börja med styrketräning och extra proteintillskott för att bli starkare i benmuskulaturen för att kunna fortsätta gå ute och få frisk luft istället för att kanske försvagas än mer och sen bli stillasittande. Som äldre person är det verkligen viktigt att träna muskulaturen. Det gör en inte bara starkare utan det sänker också blodsockret vilket kan vara ett problem för några som annars lätt skulle kunna få åldersdiabetes. Att röra på sig är verkligen en väldigt bra sak för alla som är äldre. Även om det bara är korta promenader och fem minuter muskelträning hemma i köket per dag så gör det lilla en stor skillnad i en åldrande människas vardagsliv. Det hjälper mycket och gör den äldre gladare och starkare än förut.

Promenader och muskelträning, även om det är korta stunder, ger god hälsa för vem som helst som annars inte är så aktiv i vardagslag. Att övertala sig själv att gå ut (helst i solen), och titta på solskenet med ögonen, utan solglasögon, varje dag för en stund kommer att ge en massor av D-vitaminer.

De flesta människor tänker att D-vitamin endast bildas i huden men det är fel. Det bildas även i njurarna om man tittar på solskenet så att ljuset strömmar in i pupillerna, utan solglasögon med andra ord.

Träning är alltid en smaksak. Den bästa träningen är den träning som blir av. Man kan ha höga ambitioner men vad ska man ha det till om man ändå inte förmår sig själv att faktiskt gå ut och träna det man tänkt sig? Det bästa är om man börjar i mindre portioner och ökar på träningen allt eftersom man skaffat sig en vana vid att träna. När man är van vid 5 min om dagen så är det lätt och naturligt att öka på med mer träning tills man kommer upp i en sådan nivå att det känns bra.

Exempel på träning för god hälsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra