Blogga om friskvård

Det behövs fler bloggar i landet om friskvård, som inte enbart fokuserar på viktmål och att bli snabbast på maraton. Här kan man göra en samhällstjänst genom att styra fokus mot att helt enkelt leva ett friskare liv.

Att komma igång med en blogg

För att komma med sin blogg behövs bara en dator och någonstans att ha bloggen. Det finns flertalet bloggplatser som erbjuder en gratisblogg att komma igång med. De flesta som är seriösa bloggare använder ett program som WordPress. Då behöver man en plats på ett webbhotell och ett domännamn. Man kommer också behöva en duglig kamera, och gärna en selfie lampa som gör att ansikten inte blir för kontrastrika mellan skugga och ljus. Med rätt belysning blir selfiebilderna snyggare.

Vad ska en blogg om friskvård handla om?

En blogg om friskvård ska handla om på vilket sätt man vårdar och tar hand om sig själv, för att leva ett friskt liv. Hit ryms nästan allting, men mat, hälsa och träning kommer säkerligen vara några av huvudpunkterna. Samtidigt är just dessa tre relativt uttjatade. Kanske kan man hitta lite nya infallsvinklar. Det finns många saker som påverkar vår hälsa och vårt välmående. Här är tips på rubriker att blogga kring:

  • Så sover du bättre och får mer gjort under dagen.
  • Att leva utan att stressa.
  • Sluta med kaffe, är det nödvändigt?
  • Träning utan att det känns som träning.
  • kommer du igång med löpning och andra motionsformer.

Måste man leva som man lär?

Driver man en blogg om friskvård är det förstås bra om man själv lever som man lär. På det viset får man också uppslag till idéer att blogga om. Det ska också vara roligt och kännas som en sann passion att blogga om just friskvård, annars har man gjort ett konstigt val. Men förstås går det att ta semester från att leva alltför ordnat och hälsosamt. Det här kan tvärtom vara bra för en blogg på det här området, att inte vara överpräktig och kanske istället anamma lite av verkligheten, med allt vad det innebär.

Att utveckla en blogg om friskvård

Man kan också utveckla en sådan här blogg till att handla om fler aspekter än sådana man direkt förknippar med friskvård. Här kan även finnas tips för den som vill få inspiration att byta arbetsplats, eller våga prova att flytta till ett annat land. Man kan även påbörja olika projekt som läsarna sedan får följa vecka till vecka. Det kan handla om att bygga ett eget växthus som man odlar i, eller renovera ett gammalt torp. I grunden handlar friskvård om så mycket mer än att välja rätt livsmedel och vara ute och promenera varje dag. För många kan det räcka långt att hitta livsgnistan igen, och väcka den inre nyfikenheten. Detta kan vara en ny utgångspunkt för en blogg om friskvård.

Blogga om friskvård

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra