Vägar till god hälsa

Det är alltid bäst om man skött om sig själv så att hälsan är god hela tiden. När man väl förlorat den goda hälsan så vill man ju få tillbaka den och helst förbättra den ännu mer.

Vad ska man tänka på när man vill förbättra hälsan? Det är riktigt bra om man rannsakar sig själv och funderar på vilka de dåliga vanorna är som man har. För alla har något att förbättra, någon dålig vana som man skulle kunna bli av med utan att det är en förlust på något som helst sätt.

Hur många gånger har man lovat sig själv att börja träna. Redan i morgon? Och sen när morgonen är där så kan nog många av oss människor komma på ganska många ursäkter till varför det inte passar så bra att börja träna just idag.

Ofta är det med högt ställda ambitioner som de goda föresatserna slås sönder och blir till ouppfyllda löften.

Det är viktigt att inte lova för mycket till någon annan och verkligen inte till sig själv heller. Med ouppfyllda löften till sig själv kan man faktiskt bli besviken på sig själv och uppleva sig som misslyckad. Det är inte en uppbyggande känsla. Därför är det väldigt viktigt att lova så lite som möjligt till sig själv och andra.

Ta istället babysteg framåt. Att börja med något smått som man kan uppfylla dagligen är mycket bättre än att lova att man nu ska börja med stora projekt.

Att ta sig till gymmet en söndag kan vara ett för stort projekt – om det faktiskt är den enda vilodagen man har under en hel vecka. För att träningen inte ska bli svår är det klokt att sticka in med lite mer vardagsmotion som t.ex. morgongymnastik hemma eller lunchpromenader på jobbet.

Vägar till god hälsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra