Vila

Alla vet att nattsömnen är oerhört viktig för att man ska må bra. Men det är inte bara nattsömnen som är viktig. Att vara helt ledig och bara lata sig och sova om man har lust åtminståne en dag i veckan är också väldigt viktigt för välbefinnandet. Man behöver återhämtning regelbundet. Är det så att man dessutom har ett krävande arbete som är antingen fysiskt eller psykiskt påfrestande så kan en stunds dags-sömn vara minst lika viktig som den nattliga vilan och den vila man får under minst en dag i veckoslutet eller en annan dag om det fungerar bättre.

Sovtiden är viktig. Att sova tillräckligt många timmar. Det är lite olika för olika personer hur många timmar man behöver sova per natt. Minst sju timmar sömn per natt behöver genomsnittsmänniskan. En del behöver till och med fler timmar per natt – ända upp till tio timmars sömn kan man behöva.

Hur lång nattsömn man kan behöva kan skifta lite beroende på hur krävande omständigheter man har omkring sig. I vissa perioder i livet kan man behöva fler timmar sömn än normalt för att man kan ha mycket att bearbeta eller att ta igen sig ifrån. Huvudsaken är att man lyssnar på sin kropp och sitt själsliv.

Vila

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen
zakra